Vállalkozásoknak Könyvelőknek
BLOG KATEGÓRIÁK

DIGITALIZÁCIÓ – A te vállalkozásodra hogyan hat?

2019. február 12.
Olvasási idő: 6 perc

A digitalizáció számos változást hozott számunkra, sőt sokszor észrevétlenül jelenik meg egy új digitális termék, ami letaszítja piacvezető helyéről a korszerűtlenné vált társát. Gondoljunk csak az e-mailre és a postai levélre.

Elektronikus megoldások a mindennapokban

Gondoltad volna 10 évvel ezelőtt, hogy egy vonatjegyet a mobilunkon meg tudunk vásárolni, sőt még ki sem kell nyomtatni, hiszen azt a mobiltelefonunkon bemutathatjuk?! Vagy azt, hogy elég lesz egyetlen gomb a telefonunk kezeléséhez?

Nézzük meg hogyan hatott a postai szolgáltatásokra a digitalizáció, hogyan alakult át a posta kínálata. Míg korábban a postán tényleges postai szolgáltatásokat lehetett igénybe venni, addig mára eljutottunk oda, hogy azért időzünk többet a postán, mert az előttünk álló sorsjegyet, könyvet, biztosítást, játékot, kávét vagy csokoládét vásárol.

Ugye te sem szeretsz sorban állni?! Ismerős lehet az alábbi jelenet, mely akár bemutathat egy tipikus postai sorban állást is:

Azért kell a postának kiegészítenie a kínálatát, mert az e-mail, messenger, a hivatalos ügyek online történő ügyintézése (pl ügyfélkapu) és egyéb digitális megoldások megjelenése miatt visszaesett a postai termékekből származó forgalma, bevétele. Várhatóan a csekkes forgalom is lényegesen vissza fog esni 2019 nyarától, az azonnali fizetés megjelenése után.

Te mennyire követed a piacot?

Vállalkozóként fontos, hogy ne kényelmesedjünk el, hanem folyamatosan figyeljük a piacot és a fogyasztók igényeit. A termékünket, szolgáltatásunkat folyamatosan tudjuk fejleszteni, jobbá tenni, és a felmerülő új igényeknek, trendeknek és elvárásoknak megfeleltetni.

Te fordítasz elég időt ezekre? Egyáltalán van időd ezzel foglalkozni?

Két kihívás előtt is állnak a vállalkozók:

  • Egyrészt foglalkozniuk kell a saját termékükkel, piaci környezetükkel,
  • másrészt felgyorsult világunkban egyre kevesebb időnk van a lényeges, több időt igénylő feladatok elvégzésére – ezt biztosan érzed te is magadon –, ezért fontos, hogy olyan “megoldásokat” válasszunk, melyek megkönnyítik a mindennapjainkat, lerövidítik a felesleges, digitalizációval kiváltható folyamatokat.

Nem árulunk zsákba macskát: a számlázás és a banki ügyek intézése, mint pl. az utalás is ilyen. A digitális megoldásoknak köszönhetően (például az OTP eBIZ) gyorsabban és olcsóbban elvégezhetjük ezeket. Korábban kiszámoltuk, hogy amennyiben számlatömb vagy papír számla helyett e-számlát használ egy vállalkozás, havi 20 db számla esetén évente akár 100.000 Ft feletti összeget és 30 munkaórát (több, mint 3,5 munkanapot) spórolhat meg magának. Arról nem beszélve, hogy még a környezetünket is védjük vele!

Hiszen az e-számlát

  • nem kell kinyomtatni,
  • nem kell postázni,
  • nem kell gyűrűs mappába lefűzni és iktatni,
  • sőt, a NAV is digitális formátumban kéri be az e-számlákat, nem fogadja el kinyomtatva azokat.

És ez csak egy folyamat a sok közül, ami digitalizálható a vállalkozásunk mindennapjaiban!

 

Tudjuk, hogy nehéz kilépni a komfortzónánkból, de itt az idő, hogy kipróbálj valami újat!

Hiszen az eBIZ-t pont ezért hoztuk létre:

  • Céges pénzügyeidet egyszerűbben és gyorsabban tudd intézni.
  • Azáltal, hogy egy felületen tudod kezelni és intézni a számlázásodat és az utalásaidat.
  • Úgy, hogy közben a könyvelőddel és a kollégáiddal is meg tudod osztani a felületet – különböző jogosultsági szinteken – hogy ők is gyorsabban és egyszerűbben tudják intézni a feladatukat.

Próbáld ki az eBIZ-t most 30 napig teljesen ingyen!

Megnéznéd működés közben, hogy milyen egyszerű egy bejövő számlát elutalni, vagy milyen gyorsan lehet számlát kiállítani az eBIZ-ből? Ezért készítettük a bemutató videóinkat!

Tetszett a cikk? Hasznosnak gondolod? Tegyél jót ismerőseiddel, üzleti partnereiddel és oszd meg velük is!

LEGFRISSEBB
Egyéb, Hasznos, NAV bekötés

NAV-ra kész számlázás az eBIZ-zel!

Egyéb, NAV bekötés

Legyél Te is NAV-ra kész!

Hasznos, NAV bekötés

Hogyan regisztráljak a NAV Online Számla rendszerébe 2020-ban?

Akció

Segítség a nehéz időkben

Egyéb, Funkció

Teljesítési igazolás az eBIZ-ből

Egyéb

Maradj otthon a járvány időszaka alatt

Hasznos

Azonnali fizetés – tudnivalók

NAV bekötés

Számlázás 2020 – megszűnik a kézi számlatömb?

Funkció

Számlatömb – egyedi számlasorszám használata

Ügyféltörténetek

Aki az eBIZ-ben nem lát előnyt, az szeret adminisztrálni