Vállalkozásoknak Könyvelőknek
BLOG KATEGÓRIÁK

Groupama Biztosító e-számlák

2019. március 14.
Olvasási idő: 11 perc

Összegyűjtöttünk mindent fontos információt, amit a Groupama Biztosító e-számláiról és az eBIZ-es regisztrációról tudnod kell:

A környezetvédelem fontos szempont a Groupama Biztosító számára is, ezért 2018. decemberétől a Groupama Biztosító a számláit az eBIZ-ből állítja ki e-számla formátumban (papír, nyomtatópatron felhasználás és postai sorban állás nélkül).

Amennyiben elektronikus kommunikációs nyilatkozattal rendelkező lakossági ügyfélként van szerződésed a Groupama Biztosítóval, úgy nincs semmilyen teendőd, hiszen a számládat a Groupama Biztosítónál megadott email címedre, elektronikusan fogod megkapni.


Fontos: javasoljuk, hogy a számla megtekintéséhez Chrome vagy Firefox böngészőt használj! Az Internet Explorer és Edge böngésző esetén felmerülhetnek hibák a számla megtekintésekor!


Vállalkozói ügyfélként regisztrálnod kell a Groupama Biztosító által kiküldött levél alapján az eBIZ-be, hogy a jövőben a Groupama Biztosító által kiállított e-számláidat megkapd. 

A regisztrációs folyamatban fontos szerepe van a levélben kapott AKTIVÁCIÓS KÓDnak, hiszen az aktivációs kód megadása nélkül nem tudod letölteni a számláidat!

A regisztráció menete

Amennyiben még nincs OTP eBIZ fiókod, kérjük, hozz létre egyet ide kattintva: https://www.otpebiz.hu/groupama-regisztracio

 1. Kérjük, adj meg egy e-mail címet, ahová a számlaértesítéseket szeretnéd megkapni. Erre az e-mail címre kerül kiküldésre a regisztrációhoz szükséges link is.
 2. A regisztrációhoz kérjük, add meg a neved és mobiltelefonszámod, továbbá szükséged lesz egy felhasználónévre és jelszóra is.
 3. A megadott telefonszámra 1 percen belül SMS-ben kapsz egy aktiváló kódot, amelyet a weboldalon megjelenő mezőbe kell begépelni.
 4. Miután beléptél saját eBIZ fiókodba a vállalkozásodat is szükséges regisztrálni a „Hozzáadom a vállalkozásomat” menüpont alatt. Kezdd el begépelni cégednek a nevét, és automatikusan betöltődnek OTP eBIZ fiókodba az adatok. Egyéni vállalkozóként, vagy ha nem találod cégedet az adatbázisban, akkor egyszerűen add meg az adatokat manuálisan.
 5. Az adatmezők kitöltését és az általános szerződési feltételek elfogadását követően automatikusan megjelenik az „Aktivációs kód megadása” oldal. Ennek kitöltése után teljes a regisztráció. Amennyiben a regisztráció során ez a lépés elmaradt, akkor a kódot utólag kell megadni a 6. pontban leírtak szerint.
 6. Amennyiben rendelkezel már OTP eBIZ fiókkal, de azt még nem hitelesítetted, akkor annak érdekében, hogy a Groupama Biztosító számlái megjelenjenek, kérjük, a bejelentkezést követően a „Cégem” menüpont alatt válaszd ki a „Cégadatok” fület, majd a megfelelő mezőbe gépeld be a következő bekezdésben található aktivációs kódot. Amennyiben a kód megadására szolgáló mező nem jelenik meg a „Cégadatok” fülön akkor a fiók már hitelesítésre került, így további teendőd nincs.

Figyelem! Az aktivációs kódban nagy “i” és kis “L”, valamint nulla (0) és nagy “O” betűk is szerepelhetnek! Amennyiben a kapott kódban van ilyen karakter és nem sikerül a hitelesítés, próbáld meg a másikkal!

Aktivációs kód

Az aktivációs kódot két helyen is megadhatod, célszerű az elsőt választani:

1. Regisztrációkor

A regisztrációs folyamatban a céghozzáadást követően tudod megadni az aktivációs kódot:

2. Regisztráció után, utólag megadni

Amennyiben a regisztráció során nem adtad meg, hanem a “Tovább, kód megadása nélkül” feliratra kattintottál, akkor utólag is megadhatod az aktivációs kódot a CÉGEM menüpont alatt:


Amennyiben a CÉGEM > CÉGADATOK menüpont alatt az “eBIZ HITELESÍTETT” feliratot látod, akkor az aktiválás sikeresen megtörtént:

Gy.I.K. – Kérdésed van?

Regisztráció után miért nem látom a számlámat?
Lakossági ügyfélként nem kell regisztrálnod, emailben fogod megkapni a számlád, melyet az emailben lévő linkre kattintva tekinthetsz meg és tölthetsz le!
Vállalkozói ügyfélként mindenképpen meg kell adnod a Groupama Biztosítótól kapott aktivációs kódot, hogy lásd a számláidat, ahogyan feljebb is írtuk! Ha ezek után sem látod a számládat, akkor a Groupama Biztosító még nem állította ki azt a számodra, mivel nem esedékes. Amint beérkezik a számla az eBIZ fiókodba, emailben értesítünk róla! A számláról szóló értesítést belépés után a BEÉRKEZŐ FIÓKBAN találod, amit először be kell fogadnod:

Kérdésed van a Groupama Biztosító által küldött számláddal kapcsolatban?
– Ebben az esetben, kérjük hívd a +36 1 467 35 00 telefonszámot, vagy látogass el a Groupama Biztosító weboldalára!

Kérdésed van az eBIZ-zel kapcsolatban?
– Amennyiben az eBIZ használata során felmerülne bármilyen kérdésed, akkor javasoljuk, hogy nézd meg tudástárunkat, ahol a felhasználóinktól érkező kérdéseket gyűjtöttük össze és válaszoltuk meg!

Kell fizetnem az eBIZ regisztrációért?

NEM! A regisztráció mellet a számla megtekintés és letöltés is teljesen ingyenes!

Az aktivációs kód megadása után a FREE előfizetői csomagunkba kerülsz, melyet díjmentesen használhatsz, továbbá lehetőséged van ingyenesen kiállítani hitelesített e-számlát is

Természetesen lehetőséged van előfizetői csomagot váltani, amennyiben az eBIZ további funkcióit ki szeretnéd próbálni! Ezt az ELŐFIZETÉSEM menüpontban tudod megtenni, ahol tájékozódhatsz az egyes előfizetői csomagok tartalmáról is!

Miért előnyös az elektronikus számla?

 • Rendkívül környezetbarát – Az eBIZ by OTP Business és a Groupama Biztosító is elkötelezett a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés iránt.
 • Gyors – A kibocsátás pillanatában azonnal megérkezik a megadott elektronikus elérhetőségre (a papír alapú számla kézbesítésére gyakran több mint egy hetet kell várni).
 • Aktuális – A papír alapú számlával megegyezőformában és adattartalommal kerül kiküldésre, továbbá az előállítás és a kibocsátás közötti rövid átfutási idő miatt a legaktuálisabb információkat tartalmazza.
 • Hatékonyabb és olcsóbb feldolgozást tesz lehetővé – Az elektronikus irattárolással rengeteg fizikai helyet spórolhatsz meg, ráadásul sokkal egyszerűbb a dokumentumok keresése és rendezése.
 • További előnyök (prémium szolgáltatás igénylése esetén) – Az OTP eBIZ felületét Te is használhatod saját vállalkozásod számláinak kiállítására, illetve azok kifizetésének nyomon követésére!

Még nincs OTP-s vállalkozói számlád?

Ismerd meg az OTP Bank aktuális vállalkozói számlacsomag akcióit!

További részletek: otpbusiness.hu

 

LEGFRISSEBB
Egyéb, Frissítés, Hasznos

2021. október 1.-től az OTP Bank keretein belül működik az eBIZ

Egyéb, Hasznos

Október 1-től az OTP Bank biztosítja az eBIZ szolgáltatást

Egyéb, Frissítés, Funkció, Hasznos

Kezeld könnyen utalásaid az eBIZ-ből

Egyéb, Frissítés, Funkció, Hasznos

Bejövő számlák rögzítése a NAV Online számla rendszeréből

Egyéb, Frissítés, Funkció, Hasznos

Új alapokra helyezve – megújul az eBIZ

Akció, Egyéb, Hasznos

Intézd vállalkozásod pénzügyeit otthonról díjak nélkül néhány kattintással!

Egyéb, Hasznos, NAV bekötés

2021. januártól minden számla számít

Egyéb, Hasznos, NAV bekötés

NAV-ra kész számlázás az eBIZ-zel!

Egyéb, NAV bekötés

Legyél Te is NAV-ra kész!

Hasznos, NAV bekötés

Hogyan regisztráljak a NAV Online Számla rendszerébe 2020-ban?