Vállalkozásoknak Könyvelőknek
BLOG KATEGÓRIÁK

Kutyabarát iroda lettünk

2019. július 29.
Olvasási idő: 5 perc

Óriási élmény, ha a kutyusunkkal mehetünk nyaralni, vagy beülhetünk vele egy étterembe. Ám a hab a tortán az, ha a munkahelyünkön is velünk lehet! Már számtalan tanulmány igazolta, milyen nagyszerű hatással lehet ránk pusztán egy kutya simogatása is: csökkenti a stresszt, ezzel együtt stabilizálja a szívverésünket. És persze kevesebb stressz = oldottabb légkör a munkahelyen, hiszen a szüneteket is tartalmasabban és egészségesebben tölthetik el a dolgozók.

Mondjuk, a sokadig kávé elfogyasztása helyett tehetnek egy rövid sétát kedvencükkel, ami nem csak a négylábú számára, de nekik, dolgozóknak is felfrissülést jelent; kizökkent a monotóniából és fizikailag is átmozgat. A pár perces séta kiszellőzteti a fejeket, nem mellesleg a mozgás fokozza az agy vér- és oxigénellátását, ami serkentően hat a mentális képességekre.

A gazdik a kutyabarát munkahelyen nagyobb kedvvel dolgoznak, hiszen nem kell amiatt aggódniuk, hogy egész napra magukra hagyták kedvencüket az otthonukban.

Annak érdekében, hogy a kutya munkahelyi jelenléte a dolgozók és vendégek számára is egyértelmű legyen, a munkahelyekre vonatkozó szabályozást a Kutyabarát Hely minősítés jelzi, azaz, hogy az adott munkahelyen számíthatunk négylábú megjelenésére vagy dolgozóként mi is bátran magunkkal vihetjük.

Örömmel jelentjük, hogy immár az OTP eBIZ is megszerezte a Kutyabarát Hely minősítést!

Ha e tanúsítvány jelzését látod valamilyen intézmény, szálláshely, üzlet stb. bejáratánál, biztos lehetsz benne, hogy ott szívesen látnak benneteket a kutyusoddal együtt is! Erre meghatározott szakmai szempontok nyújtanak garanciát a Kutyabarát Hely minősítés révén. Számos kritérium mellett példának okáért

  • található(ak) benne olyan helyiség(ek), ahol az állat kényelmesen érezheti magát,
  • biztosan megfelelő higiéniás szakértelemmel járnak el az üzemeltetők, valamint
  • biztonságosan eljuthattok oda anélkül, hogy túl sok lépcsőt kellene megmásznotok.

A minősített Kutyabarát Hely jelzésből az is világosan kitűnik, hogy mekkora kutyát vihetsz magaddal.

A Kutyabarát Hely minősítés az Irodakutya programmal karöltve olyan alapkövetelményeket rögzít, melyek mind a dolgozó mind pedig a munkáltató érdekeit egyaránt képviseli és garantálja a munkahelyi jóllétet: hogy mindenki egy stabil, egyértelműen szabályozott környezetben tölthesse munkaidejét.

A minősítés hozadéka az is, hogy az adott helyszínre szabott egyedi házirend készül, amit a munkáltató a munkahely előterében helyezhet ki. Erre szükség van ahhoz, hogy mindenki kellemesen érezze magát, még az is, aki nem akkora kutyabarát, mint Te. Többek között le van benne rögzítve, hogy egyszerre hány kutyával látogatható az adott intézmény és előírja a kutyusod számára kötelező oltások meglétét. Fontos kritérium, hogy a kutya jól szocializáltan kijöjjön a többi két- és négylábúval, de anyagi károkozás esetén a gazdája feleljen mindennemű költségért.

Összességében a kutyabarát hely minősítés segítségével mindenki számára elfogadható és kellemes körülmények létesülhetnek a munkahelyen!

LEGFRISSEBB
Egyéb, Hasznos, NAV bekötés

NAV-ra kész számlázás az eBIZ-zel!

Egyéb, NAV bekötés

Legyél Te is NAV-ra kész!

Hasznos, NAV bekötés

Hogyan regisztráljak a NAV Online Számla rendszerébe 2020-ban?

Akció

Segítség a nehéz időkben

Egyéb, Funkció

Teljesítési igazolás az eBIZ-ből

Egyéb

Maradj otthon a járvány időszaka alatt

Hasznos

Azonnali fizetés – tudnivalók

NAV bekötés

Számlázás 2020 – megszűnik a kézi számlatömb?

Funkció

Számlatömb – egyedi számlasorszám használata

Ügyféltörténetek

Aki az eBIZ-ben nem lát előnyt, az szeret adminisztrálni