Vállalkozásoknak Könyvelőknek
BLOG KATEGÓRIÁK

Online számlázó program – online számlázás bárhonnan

2018. április 11.
Olvasási idő: 6 perc

A számlatömb ideje lejárt! Itt az ideje e-számlára váltani! A vállalkozók számos felesleges extra kiadástól menekülhetnek meg a „digitális számlatömb” használatával. Megmutatjuk hogyan spórolhat évente több százezer forintot egy vállalkozás az online számlázásra való átállással.

A számlatömb ideje lejárt ezért érdemes online számlára, e-számlára váltani

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az online megoldások, melyekkel rengeteg idő megtakarítható és kellemetlenség elkerülhető. A kormányzati ügyintézés is ez irányba halad, gondoljunk csak a Cégkapura, valamint a NAV új szolgáltatására, hogy egy esetleges ellenőrzés során elég a hivatal által kért dokumentumokat elektronikusan átadni, a revizorok nem fognak személyesen kimenni.

Pontosan ezért, aki online számlázó programot, digitális számlatömböt használ, az számos kényelmetlenségtől, kellemetlen szituációtól menekülhet meg. Az eBIZ ugyanakkor nem csak egy online számlázó program, ennél sokkal több!

online számlázó program és netbank

Számlatömb vs. online számla

A számlatömb nem vágható úgy zsebre, mint egy mobiltelefon. A papír alapú számlát oda kell adni, ki kell nyomtatni. Ezzel szemben az online számla kiállítás bárhol, bármikor megtörténhet, elég hozzá akár egy okostelefon is, ami szinte mindig nálunk van, és könnyen elküldhető – a NAV által elfogadott formátumban – emailben a vevőnk számára

Az eBIZ mobiltelefonon (Android, iOS, Windows) is és asztali gépen, laptopon (Windows, Linux, Mac) is elérhető és futtatható. Letölthető mobil applikáció is, de a webes felület is mobilbarát, telefonos böngészőkben is kényelmesen használható!

Magas a postai és nyomtatási költség

A papír alapú számla iszonyatosan drága. Gondoljunk bele, ha csak havi 20 számlával kalkuláljuk a postai költségeket (szabvány levél, elsőbbségi, ajánlott), akkor ez a díj 20×450= 9.000 Ft/hó (108.000 Ft/év), amit csak azért fizetünk ki, hogy a számlánk eljusson a vevőnkhöz, nem beszélve a nyomtatás, a papír költségéről és a ráfordított időről (pl. postán való sorban állás). Ez éves szinten több százezer forint is lehet!

Amennyiben online számlázó programot használunk, akkor a hitelesített e-számlának köszönhetően ezekkel a költségekkel nem kell kalkulálnunk.

Számlázz könnyen és tedd boldoggá könyvelődet

Felmerül a kérdés, hogy miben is nyújt többet egy digitális számlatömb, ha a számlákat úgyis ki kell nyomtatni a könyvelő számára.

Van egy jó hírünk: NEM KELL!

Az eBIZ-ben lehetőségünk van a könyvelőnket hozzárendelni a fiókunkhoz, így a könyvelő lát:

  • minden kiállított számlát,
  • a bankszámla kivonatunkat és banki tranzakcióinkat, a vállalkozói netbanki összekötésnek köszönhetően,
  • a bejövő számlákat.

A könyvelőnknek is könnyebbség, hogy nem akkor kell lekönyvelnie mindent, amikor az összes számlát, kivonatot a vállalkozó személyesen elvitte neki, hanem már akkor el tudja kezdeni az online számlák könyvelését, amikor épp ideje van rá.

Online számla adatszolgáltatási kötelezettség

2018. július 1-én életbelépett NAV adatszolgáltatási kötelezettség is komoly kihívás elé állította a vállalkozókat és a könyvelőket is. Eszerint minden 100.000 Ft feletti adótartalmú számlát le kell jelenteni a NAV felé. Az online számla adatszolgáltatási kötelezettségről bővebben itt olvashatsz.

Az eBIZ „NAV-ra kész”, ezt a feladatot is megoldja, így a vállalkozó és könyvelő válláról is egyaránt leveszi ezt az extra terhet.

Összességében megállapíthatjuk, hogy az online szalmázó programmal könnyen számlázhatunk minden kötöttség nélkül, egyszerűbben és olcsóbban, mint egy számlatömb használata esetén. Ahogyan korábban is említettük, az eBIZ sokkal több, mint egy online számlázó program. Az eBIZ egy Digitális Pénzügyi Asszisztens! Ismerd meg az eBIZ többi funkcióját is!

LEGFRISSEBB
Egyéb, Frissítés, Hasznos

2021. október 1.-től az OTP Bank keretein belül működik az eBIZ

Egyéb, Hasznos

Október 1-től az OTP Bank biztosítja az eBIZ szolgáltatást

Egyéb, Frissítés, Funkció, Hasznos

Kezeld könnyen utalásaid az eBIZ-ből

Egyéb, Frissítés, Funkció, Hasznos

Bejövő számlák rögzítése a NAV Online számla rendszeréből

Egyéb, Frissítés, Funkció, Hasznos

Új alapokra helyezve – megújul az eBIZ

Akció, Egyéb, Hasznos

Intézd vállalkozásod pénzügyeit otthonról díjak nélkül néhány kattintással!

Egyéb, Hasznos, NAV bekötés

2021. januártól minden számla számít

Egyéb, Hasznos, NAV bekötés

NAV-ra kész számlázás az eBIZ-zel!

Egyéb, NAV bekötés

Legyél Te is NAV-ra kész!

Hasznos, NAV bekötés

Hogyan regisztráljak a NAV Online Számla rendszerébe 2020-ban?