Vállalkozásoknak Könyvelőknek
BLOG KATEGÓRIÁK

Szeptemberi rendszerfrissítés

2018. szeptember 27.
Olvasási idő: 9 perc

Megérkezett a tételtörzs (termékek), a bankszámlakivonat letöltés, a céglogó feltöltés, valamint emellett még több személyre-, cégre szabható funkció és beállítás került be a szeptemberi rendszerfrissítésünkbe. Mutatjuk a részleteket:

Tételtörzs

Mostantól elérhető a tételek kezelése, mentése, módosítása az eBIZ PRO csomagos előfizetéssel rendelkező felhasználóink számára. Mit is jelent ez:

 • a számlákon gyakran szerepeltetett tételeket fel lehet vezetni a Tételtörzs menü pontban, hogy a számla kiállítás közben egyszerűbben és gyorsabban hozzá lehessen ezeket adni,
 • a rendszer elment minden tételt, melyet a számlakiállítás során rögzítesz,
 • a számlakiállításkor elég a tételek első három karakterét begépelni, a rendszer automatikusan listázza a korábban mentett tételek listáját,
 • bármikor lehetséges módosítani az automatikusan mentett, vagy általunk felvitt tételeket.

A BEÁLLÍTÁSAIM > TÉTELTÖRZS menüpont alatt tudod szerkeszteni a tételeket (termékeid, szolgáltatásaid), sőt újabb tételeket is felvihetsz, hogy a következő számla kiállításakor már a rendszer automatikusan kitöltse helyetted ezeket a mezőket:

A Tételtörzset az admin vezető és a vezető jogosultsággal rendelkező munkatárs tudja szerkeszteni. Az itt beállított opciók a számlán is megjelennek:

 • Nettó egységár / Deviza
 • ÁFA Kulcs
 • Mennyiség / Mennyiség egysége
 • Kedvezmény
 • Tétel megjegyzés

Számla kiállításakor a tétel megnevezésénél a 3. karakter begépelése után a legördülő listából lehet választani, így a korábban megadott paramétereket automatikusan kitölti a rendszer: megnevezés, mennyiség, egység ár…stb.

Amennyiben itt módosítjuk / felülírjuk ezeket a paramétereket, a módosításokkal felülírhatjuk a Tételtörzsben megadott egységeket („Mentem a módosításokat a tételtörzsbe”).

Céglogó megjelenítése a számlán

Lehetőséged van a céglogódat megjeleníteni a kiállított számláidon, hogy vállalkozásod brand értékét tovább tudd növelni!

A céglogó feltölteni a BEÁLLÍTÁSAIM > SZÁMLÁZÓ menüpont oldalának alján tudod feltölteni és szerkeszteni.

Amit a céglogó feltöltésről tudnod kell:

 • a céglogót az admin vezető (és az a munkatárs, akinek a jogosultságoknál engedélyezve van a „Számlázó funkció használata” opció be van kapcsolva) tudja beállítani/törölni/módosítani,
 • a céglogó feltöltésére csak PNG/JPG/BMP/GIF formátumban van lehetőség,
 • a céglogó méretére nincs korlátozás, a feltöltéskor a rendszer automatikusan átméretezi, hogy annak megjelenése optimális legyen (javasoljuk, hogy a lehető legjobb minőségben legyen feltöltve a céglogó a szép megjelenés érdekében),
 • Céglogó feltöltés után van lehetőség természetesen annak előnézetére is!

Céglogó figyelmeztető üzenet:

Mivel ez egy nagyon szuper funkció, ezért azoknak, akik még nem töltöttek fel céglogót, egy külön üzenet jelzi ezt!

 • a céglogó figyelmeztető üzenetet az admin vezetőnek (és annak a munkatársnak, akinek a jogosultságoknál engedélyezve van a „Számlázó funkció használata” opció) látható,
 • a figyelmeztető üzenet addig jelenik meg, amíg:
  • feltöltesz céglogót,
  • vagy kikapcsolod a figyelmeztető üzenetet (az üzeneten a jobb felső sarokban „X”),
 • amennyiben a céglogó későbbiekben törlésre kerül, a figyelmeztető üzenet újra megjelenik!

Fizetési határidő gyorsgomb és ÁFA kulcs alapértelmezett beállítása:

Lehetőséged van a BEÁLLÍTÁSAIM > SZÁMLÁZÓ menüpontban egyedi fizetési határidő gyorsgombokat megváltoztatni és egyedi fizetési határidőt megadni, mely a számlakiállítás folyamatát gyorsíthatja fel. Az eBIZ-ben alapból a számlakiállítást követő +8 nap, +15 nap, +30 nap van megadva alapértelmezettként. Ezeket tudod módosítani, a vállalkozásod számlázási szokásaira szabni!

Hogy a számlakiállítás még gyorsabb legyen, ugyanitt megadhatsz előre beállított ÁFAkulcsot is, így nem kell minden egyes számla kiállításánál külön beállítani a céged által használt áfakulcsot.

Íme egy példa a módosított fizetési határidőkre:

Bankszámla kivonatok

Pár kattintással, könnyen elérhetővé és letölthetővé tettük vállalkozásod bankszámla kivonatait.

Az ÁTUTALÁSOK > TRANZAKCIÓK > BANKSZÁMLA KIVONATOK menüpont alatt érheted el a bankszámla kivonatokat (általában havi vagy napi szinten, aszerint, hogy céged milyen rendszerességet választott). Így már nincs szükséged külön belépni a direktbe, az eBIZ felületén is le tudod tölteni, vagy adhatsz jogosultságot a könyvelődnek is a letöltésre!

Emellett számos további hasznos finomhangolást végeztünk el, mellyel kényelmesebben és gyorsabban tudod használni az eBIZ-t!

VIDEÓ: számla kiállítása és küldése

Az eBIZ olyan online számlázó program és netbank, Digitális Pénzügyi Asszisztens, amivel bárhol, bármikor tudod intézni céges pénzügyeidet, nem vagy lekorlátozva az irodára!

Amennyiben kérdésed, véleményed van az eBIZ-zel kapcsolatban, olvasd el a Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkat, vagy bátran vedd fel velünk a kapcsolatot a info@otpebiz.hu emailcímen vagy írj üzenetet a Facebookon!

Próbáld ki még ma!

Próbáld ki az eBIZ-t most! Regisztrálj az eBIZ-be és intézd céges pénzügyeid egy helyről!

Aktiváld eBIZ fiókod és használd ki a szuper funkciókat!

Már van eBIZ fiókod? Lépj be és nézd meg az új funkciókat!

További kérdésed, észrevételed van? Fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken: info@otpebiz.hu vagy +36 1 366 6567

Tetszett a cikk, hasznosnak gondolod? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, nekik is hasznos lehet!

Szeptemberi rendszerfrissítés
5 (100%) 3 szavazat
LEGFRISSEBB
Funkció, Hasznos

Bemutató és oktató videók – DEMO VIDEO

Hasznos

Könyvviteli szolgáltatók továbbképzési kötelezettsége

Hasznos

Számlázó program váltás 2018/2019

Funkció, NAV bekötés

Ingyenes e-számla az eBIZ-ben

Funkció

Automata összepontozás

NAV bekötés

Átlátható NAV adatszolgáltatás az eBIZ-ben

Hasznos, NAV bekötés

NAV adatszolgáltatás tapasztalatok

NAV bekötés

BREAKING NEWS – 1 hónap türelmi időt ad a NAV, de…!

Hasznos

A számlázóprogramok lassan véget vetnek a postára rohangálásnak – Nagy Könyvelőteszt II.

Hasznos, NAV bekötés

Hogyan regisztráljak a NAV Online Számla rendszerébe?